Bästa tillbehören för bastufantasten

 

Att njuta av en bastu kan vara en avkopplande och revitaliserande upplevelse. För bastufantaster finns det en mängd olika tillbehör som kan förhöja och förbättra bastuupplevelsen. Här är några av de bästa tillbehören för dig som älskar att spendera tid i bastun.

Bastupinnar för den perfekta doften

En av de mest populära tillbehören till bastun är bastupinnar. Dessa små träpinnar, vanligtvis gjorda av ek eller björk, används för att sprida en härlig doft i bastun. När pinnarna hälls över vatten på bastuugnen frigörs en aromatisk ånga som fyller rummet. En klassisk doft är björk, men det finns också andra spännande dofter att välja mellan, som eukalyptus, lavendel eller tall. Med olika dofter kan du skapa den perfekta atmosfären för avkoppling eller för att liva upp dina sinnen.

Sittunderlag för extra komfort

För att göra bastusittningen ännu bekvämare kan du investera i ett sittunderlag. Dessa mjuka och vadderade underlag ger extra komfort när du sitter på bastulaven. Du kan välja mellan olika material som trä, skum eller textil. Vissa sittunderlag har även en vattentålig yta för att de ska vara enkla att rengöra. Med ett sittunderlag kan du njuta av bastun under längre perioder utan att känna obehag eller obekvämlighet.

Bastutermometer för temperaturkontroll

För att hålla koll på temperaturen i bastun är en bastutermometer ett oumbärligt tillbehör. Genom att placera termometern på en strategisk plats kan du enkelt avläsa temperaturen och anpassa bastuupplevelsen efter dina preferenser. Det finns olika typer av bastutermometrar att välja mellan, såsom analoga termometrar eller mer moderna digitala varianter. Vissa termometrar har även en hygrometer som mäter fuktigheten i bastun, vilket kan vara användbart för att skapa den perfekta bastumiljön.

Bastuöl för att släcka törsten

Efter en avkopplande bastu session kan det vara skönt att släcka törsten med en svalkande dryck. Varför inte prova på att ha en bastuöl nära till hands? Bastuöl är speciellt framtagen för att avnjutas i bastun och har en förfriskande smak som passar bra efter värmebehandlingen. Det finns olika sorters bastuöl att välja mellan, allt från ljusa lageröl till mörka och fylliga ale-varianter. Kom bara ihåg att dricka med måtta och att alltid ta hänsyn till säkerhetsregler i bastun.

Oavsett om du är en erfaren bastufantast eller nybörjare i bastuvärlden kan dessa tillbehör göra din bastuupplevelse ännu mer njutbar. Från doftande bastupinnar till bekväma sittunderlag och användbara bastutermometrar finns det något för alla smaker och preferenser. Ta dig tid att utforska de olika tillbehören och skapa din egen bastu-oas för avkoppling och välbefinnande.

Så nästa gång du besöker Bastukallan, se till att ta med dig några av dessa fantastiska tillbehör för att förbättra din bastuupplevelse.