Sommarens projekt – badbrygga

Sommaren i Sverige blir allt längre och vi har varmare väder under en längre period. Det kommer i förlängningen att höja temperaturerna i vattnet mer än vad vi är vana vid under de varma månaderna. Det är ett ypperligt tillfälle att bygga en badbrygga som du kan bada från med familj och vänner.

Du kan välja att bygga en brygga helt själv, även fast det kräver både kunskap och tid. Eller så kan du välja att köpa ett färdigt bryggpaket som du sedan monterar ihop. Om du inte är speciellt kunnig är det senare att rekommendera. Du kan hitta färdiga paket på Sorselestugan.

Verktyg som du kommer att behöva

Vill du prova på att bygga en brygga från grunden behöver du en hel del olika verktyg. Till att börja med behöver du en sågmaskin för att kapa brädor och regler. En cirkelsåg duger utmärkt. Du behöver även en vinkelslip för metallrör och annan metall som behöver kapas.

Skruvdragare och skruvar i olika längder och storlekar är också ett måste. Du kommer även att behöva olika beslag för att hålla ihop bryggan, speciellt om det är en flytbrygga. Glöm inte bort att ankra bryggan i botten eller vid land annars kommer den att flyta bort.