Säkerhet när man reser bort

Vi vill att känna oss säker och veta att våra hem är säkra. När man planerar att resa bort en tid är det viktigt att tänka på både det ena och det andra. Men planerar man bara väl och ser över huset ordentligt innan man ger sig av finns det sällan saker man behöver oroa sig för.

Se över vitvaror

Alla har vi hör klassikern om att glömma stänga av spisen, men det är långt från den enda vitvaran man borde kolla innan man ger sig av. Diskmaskinen bör man köra om man har odiskat porslin och låta allt torka. Bäst är att lämna luckan öppen och stänga av vattentillförseln. Samma sak med tvättmaskinen. Kylskåpet bör tömmas på alla färskvaror.

Djur hemma

Har man djur hemma som man inte kan ta med sig på resan är det väldigt viktigt att tänka på deras säkerhet när man reser bort. Djur som hundar och katter behöver tillsyn minst två gånger om dagen och alla djur behöver någon som kan komma in och ge dem mat och vatten.

Blommor och andra växter

Växter behöver vatten regelbundet för att klara sig och när man reser bort måste man ju se till att någon kan komma över och hjälpa en med detta. Man kan dock köpa eller göra egna självvattnande krukor som ett alternativ.