Säkerhet för husdjuren

Det är inte bara du och dina barn som ska känna sig säkra i hemmet, dina husdjur är också en del av familjen och ska inte utsättas för onödiga risker. Beroende på husdjur finns det vissa huvudsaker att tänka på för att djuren ska må bra, även om ni inte är hemma för tillfället.

Hund

Din hund kan bli otålig och orolig när den är lämnad ensam. Det viktigaste för den är att den känner sig trygg hemma, då kommer den inte försöka förstöra eller leka sönder era möbler. Unghundar och valpar har inte lärt sig alla regler och kan mycket lätt stoppa i sig saker som de inte borde. Sockar, mynt och bollar kan lätt slinka ned i magen och blir som en propp i tarmarna. Se därför till att ha välstädat hemma och stoppa undan saker som de kan äta av misstag. I början kan du installera en webbkamera för att hålla koll på vovven. Om du kan koppla kameran till en mikrofon kan du prata och tillrättavisa hunden i början så den lär sig vad den kan och inte kan göra när den är själv.

Fisk

Många med fiskar har ingen aning om hur man tar hand om dem. Det brukar vara just matningen som är ett problem. En del matar bara några gånger i veckan medan andra låter fiskarna få alltför mycket mat. Olika arter behöver mat vid olika tillfällen, men majoriteten behöver lite mat flera gånger om dagen. Om ni ska åka bort kan ni köpa en större förpackning med fiskfoder och se till att en granne eller vän matar fiskarna medan ni är borta.Det är också viktigt att någon kan hålla koll på vattenfilter och pumpen, om det sker ett strömavbrott när ni är borta kan fiskarna dö. Du kan köpa enheter som skickar SMS när du får strömavbrott i hemmet. Då vet du om du behöver åka hem och se till att akvariet och fiskarna mår bra.