Säkra upp hemmet inför jul

Snart så är det julhelg och det kan finnas anledning att kolla upp så att hemmet är säkrat med fungerande brandvarnare och annat som kan hjälpa till om olyckan är framme. Vi tänder levande ljus mer än annars under julen och man kan glömma att släcka dessa och en brand kan uppstå. Säkra upp hemmet inför jul så behöver ni inte vara oroliga.

Säkra upp hemmet

Brandvarnare är något som ska finnas i alla hem. Det är en billig försäkring ifall det skulle börja brinna någonstans. Dagens moderna brandvarnare pratar med varandra så om en varnare skulle aktiveras så skickas signalen vidare till alla andra brandvarnare i bostaden. Även brandsläckare och brandfiltar är något som kan köpas för att säkra upp ännu mer i hemmet. Detta är billiga försäkringar om det skulle uppstå en brand i hemmet. Så klart om det är en stor brand som startat så ska man naturligtvis ringa 112 för att få hjälp.

Säkra upp dig själv

Andra hjälpmedel som kan säkra upp hemmet och ni som bor där går att hitta på nätet. Se om det är något som ni kan köpa för att vara mer säker i hemmet eller ute på vägarna för den delen. Reflexväst är något att föredra när man ska gå på kvällspromenaden nu i juletid. Det är otäckt va osynlig man är i mörkret och reflexen kan rädda ditt liv. Se till att vara ordentlig synlig då man ger sig ut och går efter landsvägar i mörkret. En pannlampa kan också vara bra att skaffa sig så man själv ser var man går i mörkret.